Saltilpasning

Hvorfor skal jeg velge en Schleese Saddlery/DK Saddlery sal som kan justeres asymmetrisk i bomjernet, de er jo så skrekkelig dyre?

La oss se bort i fra detaljen om at de er bygget for... det kvinnelige bekkenet.... Det påvirker oss (og hesten- men det får vi ta senere...)

Hestens naturlige asymmetri:

Hestens skjelett - det ene frembeinet er kortere enn det andre, fra fødsel av. (Richtlinien fuer Reitrn und Fahren, FN 2005) Det er mulig for rytter å "rette opp" hestens naturlig asymmetri ved å trene på en slik måte at man jevner ut pectoralis og serrtatus. Men, ingen trener, veterinær, smed, saltilpasser eller sal vil kunne påvirke skjelettets struktur.

Og hva tilpasser vi disse salene etter? Skjelettets asymmetri.

Ryggmuskelatur er ofte også svak på en side, og dette kan man jevne ut med stoppning eller luft. Endrer hesten seg, endrer man stopningen, dette er selvsagt noe man kan gjøre i de fleste saler, men endring av bomJERNET, det er spesielt for Adaptree salene.

Det hjelper ikke å bytte bomjern så lenge det man ikke får endret vidde-vinkel-asymmetri. Her er nemlig hver hest forskjellig.

Det er dessverre ikke slik at hesten får både bredere bom og bredere vinkel. Når hesten muskler seg blir den som regel bredere bom og SMALERE vinkel. Derfor opplever vi ofte å måtte ta INN (som i å lage vinkelen smalere slik at skulder får bevege seg fritt uten at salen fester og forankrer i manken) salene når hestene jobbes rett.

Dessuten er jo målet å jevne ut musklene, og for å kunne det må det være plass på BEGGE sider når den jobbes, ikke god plass på en side og trangt på den andre. Og for å oppnå dette må bomjernet på noen hester være asymmetrisk.

En sal som kan endres er en god økonomisk og helsemessig investering for hest og rytter!

Kontakt meg

Telefon: (+47) 917 17 419
Epost: annemyrvoll@hotmail.com

Eller send inn skjemaet: