Saltilpasning

Det krever god kjennskap til hestens anatomi, ridning og salenskonstruksjon for å finne rett sal for hest og rytter. Min faglige utdanning hos Saddlefit4life kombinert med mange års erfaring hos Schleese og DK Saddlery har gitt meg bred erfaring og kompetanse innenfor saltilpasning og veiledning. 
Mitt mål er at hest og rytter skal få den opptimale rideopplevelsen samt bevisstgjøre og forebygger skader hos hest og rytter forårsaket av feil sal. 

Ved en grundig gjennomgang av hestens og rytterens anatomi kan du være sikker på å få de beste anbefalingene ved valg av sal eller tilpassing av den salen du allerede har. 
Jeg reiser rundt med demosaler, justerer og tilpasser på stedet.

Jeg kan hjelpe deg med å finne riktig sal til deg og din hest, eller foreta en salsjekk av salen du har fra før. 

Book tid for demo og saltilpassing, og prøv de ulike demosalene som er laget for å passe både det kvinnelige og mannlige bekkenet.

Opplev forskjellen! 


Hvorfor velge sal fra Schleese Saddlery eller DK Saddlery? 

Schleese Saddlery og DK Saddlery tilbyr saler som ikke bare kan justeres asymetrisk i bomjernet, men som også er tilpasset det kvinnelige bekkenet. Schleese og DK spesialiserer seg på kjønnsspesifikke saler som er ergonomisk utformet for å tillate kvinnelige (og mannlige) ryttere å sitte riktig og komfortabelt balansert i salen, og dermed kunne gi nøyaktige hjelpere til hesten. 

Gjennom omfattende forskning har de utviklet innovative saler som er unikt designet for kvinner, og har dermed blitt anerkjent som "the Female Saddle Specialist" over hele verden. 

Det kvinnelige og mannlige bekkenet er anatomisk ulikt, og det er dermed naturlig at menn og kvinner har ulikt behov når det kommer til sal. Les mer om dette på

 Kvinner vrs Menn

Kontakt meg

Telefon: (+47) 917 17 419
Epost: annemyrvoll@hotmail.com

Eller send inn skjemaet:

 

En korrekt tilpasset sal vil 

  • Øke hestens prestasjonsevne
  • Øke rytterens komfort og prestasjon
  • Forbedre rytterens sits
  • Forbedre kommunikasjonen mellom hest og rytter
  • Forebygge skader på hest og rytter

Kan jeg gjøre noe med salen du har?

Jeg kan komme med tips og råd om hvilke muligheter du har, gi deg en grundig forklaring om hvorfor salen passer /ikke passer og hva slags effekt dette har på deg som rytter, hesten og dere som ekvipasje uansett hva slags type, merke og modell du har av sal. Ønsker du omstopp eller endring på en sal som ikke har adaptree bom, er dette arbeid som utføres av en saltilpasser eller salmaker.

Har du en justerbar sal kan jeg selvsagt justere eller tilpasse denne. Dette gjøres på din stall og det sjekkes alltid at salen passer både statisk og dynamisk før jeg drar.

Ved en justering fra en salergonom tar vi høyde for hestens bygning, asymmetrier, bredden på ligamentet, er den rett/svai, oppover eller nedoverbakke, lengden på ssa, om du som rytter har problemer, din bygning og dine behov samt andre deler av saltilpassingens sirkel av påvirkning, som måtte ha en effekt på justeringen og hvordan salen skal passe dere begge.

Hestens naturlige asymetri

Hesten har fra fødselen av en naturig asymetri hvor det ene frembeinet er kortere enn det andre.  (Richtlinien fuer Reitrn und Fahren, FN 2005) Det er mulig for rytter å "rette opp" hestens naturlig asymmetri ved å trene på en slik måte at man jevner ut pectoralis og serrtatus. Men, ingen trener, veterinær, smed, saltilpasser eller sal vil kunne påvirke skjelettets struktur.

Tilpasing etter skjelettets asymmetri 

Hestens ryggmuskulatur er ofte svakere på den ene siden noe som kn jevnes ut med stopping eller luft. Endrer hesten seg, endrer man stopningen, dette er selvsagt noe man kan gjøre i de fleste saler, men endring av bomJERNET er noe som er spesielt for Schleese og DK salene. 

Det hjelper ikke å bytte bomjern så lenge man ikke får endret vidde-vinkel-asymmetri. Her er nemlig hver hest forskjellig.

Det er dessverre ikke slik at hesten får både bredere bom og bredere vinkel. Når hesten muskler seg blir den som regel bredere bom og SMALERE vinkel. Derfor opplever vi ofte å måtte ta INN (som i å lage vinkelen smalere slik at skulder får bevege seg fritt uten at salen fester og forankrer i manken) salene når hestene jobbes rett. 

Dessuten er jo målet å jevne ut musklene, og for å kunne det må det være plass på BEGGE sider når den jobbes, ikke god plass på en side og trangt på den andre. Og for å oppnå dette må bomjernet på noen hester være asymmetrisk.

En sal som kan endres er en god økonomisk og helsemessig investering for hest og rytter!